Ännu en lyckad kväll och provning i regi av Munskänkarna. Denna gång en laddning äldre (och yngre) Baroloviner från huset Borgogno (som blivit stämd av franska jordbruksverket för att heta för likt Bourgogne)

Min bedömning av vinerna nedan, i rangordning

 1. Borgogno Barolo Riserva 1947
  Jösses. Värt att vänta på är bara förnamnet. En elegantare Barolo vet jag inte om jag upplevt. Lite russin i doften givetvis, men mycket annan torkad frukt. I smaken fanns allt det man förknippar med en elegant Barolo. Mycket frukt, balans mellan tannin och syra och en eftersmak på minst två minuter. Mitt sammanfattande omdöme efter att ha smakat blev “Bourgognsk!”.
 2. Borgogno Barolo Riserva 1964
  Tegel i färgen, den släppte rätt mycket i kanten. En mycket angenäm söft doft av russin. Inledningsvis rätt tråkig och spretig men mognade raskt i glaset och utvecklades till en liten favorit. Lång fin eftersmak.
 3. Borgogno Barolo Riserva 1937
  Ljusröd, förvånansvärt lite tegel i färgen. Svag doft av russin. Skaplig balans tannin/syra för sin ålder. En bit efter sin bäst före och klarade inte riktigt av att hålla ihop dock.
 4. Borgogno Barolo Riserva 1978
  Mörkröd! I princip hela vägen ut. Mycket russin och läder i doften. Russing även i smaken. Tydliga lingontoner, tanniner som inte riktigt balanserades av syran. Kort eftersmak och lite spritig.
 5. Borgogno Barolo Riserva 1958
  Tegel/mörkbrun färg. Kemisk doft och russin. Lite portvin även i doften. Saftig, nästan ingen eftersmak. Trist!
 6. Borgogno Barolo Riserva 1971
  Mörkröd, svag kant. Läder, tobak och stall i doften. Överväldigande syra. Spritig. Kemiska och metalliska toner i smaken. Inte färdig.
Borgogno Barolo Riserva 1937-1978
Tagged on: